over mij

Ik ben Pools, Nederlands, Duits – alles een beetje en niets helemaal. Sinds mijn twaalfde woon ik in Nederland en mede dankzij de verschillende culturen waarin ik ben opgegroeid heb ik van mijn grootste fascinatie mijn beroep gemaakt. Ik ben cultureel antropoloog en schrijver. In 2017 ben ik cum laude afgestudeerd aan de Master Sociale en Culturele Antropologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sindsdien heb ik artikelen gepubliceerd bij onder andere het Journal of Cultural Research. In april 2019 is mijn boek ‘The Urban Gardens of Havana’ uitgegeven door Palgrave Macmillan. Sinds 2019 ben ik redactielid bij Small Stream Media en heb ik artikelen geschreven over de macht van Nederlandse supermarkten voor VersPers. In Juni 2020 heb ik de opleiding onderzoeksjournalistiek aan het Open Eyes Institute of Investigative Journalism afgerond. In mei 2021 ben ik als PhD kandidaat begonnen aan de VU.

Van 2019 – 2020 werkte ik als freelance onderzoeker mee aan het internationale project Edible Cities Network (EdiCitNet). Groene stadsinitiatieven bloeien over de hele wereld op en vormen een wereldwijde beweging van ‘eetbare steden’. Deze stellen lokale gemeenschappen in staat om sociale problemen te overwinnen, nieuwe groene bedrijven en banen te creëren en sociale cohesie te bevorderen. Samen met de gemeente Rotterdam deed ik onderzoek naar wat er nodig is voor een duurzame toekomst voor deze initiatieven.

In 2021 ben ik begonnen aan mijn promotieonderzoek over de relatie tussen seksualiteit, eten en politiek. Ik zal duiken in vragen over hoe onze seksuele identiteit wordt bepaald door wat wij eten, en hoe stereotypen van masculiniteit en femininiteit in stand worden gehouden door eten en bijvoorbeeld de keuken als omstreden plek. Meer informatie en artikelen hierover zullen snel op de website verschijnen.

Voor vragen, suggesties of een interessant contact kun je mailen naar oplonska@gmail.com

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven