over

Ik ben cultureel antropoloog en freelance onderzoeker. In 2017 ben ik cum laude afgestudeerd aan de Master Sociale en Culturele Antropologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sindsdien heb ik artikelen gepubliceerd bij onder andere het Journal of Cultural Research. In april 2019 is mijn boek ‘The Urban Gardens of Havana’ uitgegeven door Palgrave Macmillan.

Momenteel doe ik zelfstandig onderzoek naar de politieke ontwikkelingen rondom ons voedselsysteem en de sociaal-maatschappelijke invloeden hiervan. Voor Small Stream Media schrijf ik een serie achtergrondartikelen over de macht van supermarkten.

Daarnaast werk ik als freelance onderzoeker mee aan het internationale project Edible Cities Network (EdiCitNet). Het systematische gebruik van steden voor voedselproductie is een belangrijke stap op weg naar duurzamere, leefbare en gezondere steden. Vele initiatieven over de hele wereld bloeien en vormen een wereldwijde beweging van ‘eetbare steden’. Deze stellen lokale gemeenschappen in staat om sociale problemen te overwinnen, nieuwe groene bedrijven en banen te creëren en sociale cohesie te bevorderen. Samen met de gemeente Rotterdam probeer ik de komende jaren te achterhalen wat er nodig is voor een duurzame toekomst voor deze initiatieven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven