over mij

Ik ben Pools, Nederlands, Duits – alles een beetje en niets helemaal. Sinds mijn twaalfde woon ik in Nederland en mede dankzij de verschillende culturen waarin ik ben opgegroeid heb ik van mijn grootste fascinatie mijn beroep gemaakt. Ik ben cultureel antropoloog en schrijver. In 2017 ben ik cum laude afgestudeerd aan de Master Sociale en Culturele Antropologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sindsdien heb ik artikelen gepubliceerd bij onder andere het Journal of Cultural Research. In april 2019 is mijn boek ‘The Urban Gardens of Havana’ uitgegeven door Palgrave Macmillan. Sinds 2019 ben ik redactielid bij Small Stream Media en heb ik artikelen geschreven over de macht van Nederlandse supermarkten voor VersPers. In Juni 2020 heb ik de opleiding onderzoeksjournalistiek aan het Open Eyes Institute of Investigative Journalism afgerond. In mei 2021 ben ik als PhD kandidaat begonnen aan de VU.

Van 2019 – 2020 werkte ik als freelance onderzoeker mee aan het internationale project Edible Cities Network (EdiCitNet). Groene stadsinitiatieven bloeien over de hele wereld op en vormen een wereldwijde beweging van ‘eetbare steden’. Deze stellen lokale gemeenschappen in staat om sociale problemen te overwinnen, nieuwe groene bedrijven en banen te creëren en sociale cohesie te bevorderen. Samen met de gemeente Rotterdam deed ik onderzoek naar wat er nodig is voor een duurzame toekomst voor deze initiatieven.

In 2021 ben ik begonnen aan mijn promotieonderzoek over de constructie en deconstructie van mannelijkheid in de private en publieke sfeer in Nederland. Tijdens mijn etnografische studie zal ik me specifiek richten op mannen die op zoek zijn naar nieuwe betekenis als het gaat om ‘man zijn’ door verschillende mannengroepen, kringen en andere mannelijke ruimtes te bezoeken. Door middel van dit onderzoek wil ik achterhalen wat de toegevoegde waarde is van deze bijeenkomsten voor mannen, welke invloed deze hebben op hun persoonlijke ontwikkeling, relaties, intimiteit, maar ook politieke opvattingen – en vice versa.


Heb je waardevolle informatie voor mij? Een netwerk in mannengroepen? Of wil je gewoon iets met me delen over je ervaringen? Neem dan contact op: info@olaplonska.nl

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven