over

Ik ben cultureel antropoloog, onderzoeker en freelance journalist. In 2017 ben ik cum laude afgestudeerd aan de Master Sociale en Culturele Antropologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sindsdien heb ik artikelen gepubliceerd bij onder andere het Journal of Cultural Research. In april 2019 is mijn boek ‘The Urban Gardens of Havana’ uitgegeven door Palgrave Macmillan. Sinds 2019 ben ik redactielid bij Small Stream Media en heb ik artikelen geschreven over de macht van Nederlandse supermarkten voor VersPers. In Juni 2020 heb ik de opleiding onderzoeksjournalistiek aan het Open Eyes Institute of Investigative Journalism afgerond.

Momenteel werk ik aan een onderzoek over eten uit conflictgebieden. Voor chef-koks uit conflictgebieden gaat eten over tradities, politiek, herinneringen en economische veerkracht. Maar hoe gebruiken chef-koks eten als communicatiemiddel? Heeft eten wel echt de kracht om mensen met elkaar te verbinden en culturele vooroordelen weg te nemen? En, wie bepaalt eigenlijk de waarde van eten? Middels persoonlijke portretten en onderzoek geef ik antwoord op bovenstaande vragen en geef ik de lezer een inkijk in de diepgewortelde relatie tussen eten, identiteit, politiek en migratie.

Van 2019 – 2020 werkte ik als freelance onderzoeker mee aan het internationale project Edible Cities Network (EdiCitNet). Groene stadsinitiatieven bloeien over de hele wereld op en vormen een wereldwijde beweging van ‘eetbare steden’. Deze stellen lokale gemeenschappen in staat om sociale problemen te overwinnen, nieuwe groene bedrijven en banen te creëren en sociale cohesie te bevorderen. Samen met de gemeente Rotterdam deed ik onderzoek naar wat er nodig is voor een duurzame toekomst voor deze initiatieven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven