over mij

Ik ben Pools, Nederlands, Duits – alles een beetje en niets helemaal. Sinds mijn twaalfde woon ik in Nederland en mede dankzij de verschillende culturen waarin ik ben opgegroeid heb ik van mijn grootste fascinatie mijn beroep gemaakt: antropologie. In 2017 ben ik cum laude afgestudeerd aan de Master Sociale en Culturele Antropologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sindsdien heb ik artikelen gepubliceerd bij onder andere het Journal of Cultural Research. In 2019 is mijn boek ‘The Urban Gardens of Havana’ uitgegeven door Palgrave Macmillan. In 2019 was ik redactielid bij Small Stream Media en heb ik artikelen geschreven over de macht van Nederlandse supermarkten voor VersPers. In Juni 2020 heb ik de opleiding onderzoeksjournalistiek aan het Open Eyes Institute of Investigative Journalism afgerond.

Van 2019 – 2020 werkte ik als freelance onderzoeker mee aan het internationale project Edible Cities Network (EdiCitNet). Groene stadsinitiatieven bloeien over de hele wereld op en vormen een wereldwijde beweging van ‘eetbare steden’. Deze stellen lokale gemeenschappen in staat om sociale problemen te overwinnen, nieuwe groene bedrijven en banen te creëren en sociale cohesie te bevorderen. Samen met de gemeente Rotterdam deed ik onderzoek naar wat er nodig is voor een duurzame toekomst voor deze initiatieven.

Momenteel werk ik als docent-onderzoeker bij Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam. Hier geef ik het vak Sociale Agenda. Dit draait om het aankaarten van maatschappelijke vraagstukken en vooral leren om kritisch te kijken naar je eigen opvattingen of vooroordelen als toekomstig sociaal werker. Daarnaast geef ik ook les bij de Minor ‘Diversiteit in de stedelijke omgeving’ over Gender, Etniciteit en Nationalisme.

Daarnaast schrijf ik essays over uiteenlopende vraagstukken, maar altijd met een bevraging van bestaande machtsstructuren, zoals gender, als rode draad.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven